Nebulizer Kesehatan

Dibandhingake karo cara tradisional kanggo njupuk obat kanggo ngobati asma lan penyakit pernapasan liyane, nebulizer medis ngetren cairan obat dadi partikel cilik, lan obat kasebut mlebu saluran pernapasan lan paru-paru kanthi inhalasi ambegan, banjur entuk perawatan tanpa lara, cepet lan efektif.

5 Alasan Kanggo Gunakake Nebulizer Kesehatan

  1. Pasien sing tambah penyakit ambegan, utamane bocah sing duwe otoimunitas sing ora sehat, kayata bocah sing tansah batuk, diobati karo obat-obatan tradisional utawa suntikan, bocah-bocah duwe masalah kanggo njupuk obat, wedi disuntik, lan nyerep obat-obatan liwat otot utawa getih alon-alon, bocah-bocah saya suwe saya lara wektu;
  2. Ora rumangsa lunga menyang rumah sakit kanggo barisan pendaptaran, ngenteni suwe, lan ana risiko infeksi salib ing lingkungan rumah sakit dhewe;
  3. Yen obat kasebut mili ing awak, bisa uga duwe efek samping, sing ora cocog kanggo tuwuhing bocah sing sehat.
  4. Penyakit bola-bali, suntikan asring saline; alangan kanggo njupuk obat ing omah, efek alon; ing wektu sing padha, obat kasebut diracun telung, lan panggunaan jangka panjang luwih cenderung gumantung
  5. Ana akeh rumah sakit sing ngembangake perawatan aerosol, sing ora lara lan efektif dibandhingake karo perawatan tradisional utawa perawatan suntikan.

pilihanMMed Medical Nebulizer fitur

ChoiceMMed Medical Nebulizer kerjo bareng karo cairan obat liwat atomizer, nggunakake prinsip jet gas kanggo mengaruhi cairan obat dadi partikel cilik, digantung ing aliran udara, lan input menyang saluran pernapasan liwat tabung nyambungake, kompres partikel atomisasi sing diasilake dening atomizer. Lan ora gampang tabrakan lan gabungke, awak manungsa wis gampang ambegan, lan mlebu ing bronkus, paru-paru lan organ liyane, sing cocog banget kanggo perawatan penyakit saluran pernapasan ngisor.

  • Siji-tombol operasi
  • Cangkir atomisasi sing bisa diatur
  • Partikel atomisasi sing alus
  • Rancang meneng
  • Sisan obat sing sithik
  • Efisiensi atomisasi sing dhuwur

Ana telung jinis atomizer medis, jinis aliran utama yaiku atomisasi kompresi (atomisasi kompresi hawa kompresi gas) lan atomisasi ultrasonik, lan liyane yaiku atomizer bolong (loro-lorone kanthi atomisasi kompresi lan fitur atomizer Ultrasonik, ukuran cilik, gampang digawa)

Teknologi Teknologi Kedokteran Ultrasonik

Nebulizer saka atomizer ultrasonik ora duwe pilihan kanggo partikel kedut, mula umume partikel obat sing wis digawe mung bisa disimpen ing saluran pernapasan ndhuwur kayata cangkeme lan tenggorokan, lan amarga jumlah deposit ing paru-paru cilik, ora bisa kanthi efektif nambani penyakit saluran ambegan ngisor. Ing wektu sing padha, amarga partikel kelir gedhe sing diasilake dening atomizer ultrasonik lan atomisasi kanthi cepet, pasien nyedhot uap banyu sing akeh banget supaya lembab saluran napas. Sekresi garing ing saluran pernapasan sing sepisanan ngalangi bronkus ditambahi sawise nyerep kelembapan lan nambah saluran pernapasan Rintangan bisa nyebabake hipoksia, lan nebulizer ultrasonik bakal nyebabake solusi medis kanggo mbentuk tetesan banyu lan nggantung ing tembok rongga jero, yaiku ora efektif kanggo penyakit saluran napas ngisor, lan mbutuhake obat-obatan gedhe, nyebabake sampah.

Teknologi Kompresion Perubatan Kompresion

Cara kerjane

Atomator kompresi udara sing dipencet nganggo udara sing dikompres kanggo mbentuk arus udhara berkelajuan kanthi muncung cilik. The trachea squirted.

Teknologi Kedokteran Mesh Medical

Cara kerjane

Kanthi getar munggah lan mudhun saka alat getar, Cairan disemprotake liwat bolongan saka semprotan sirah semprotan nozzle-type, lan disemprot nggunakake getaran ultrasonik cilik lan struktur kepala semprot bolong. Iki kalebu jinis atomizer paling anyar lan komprèsi. Karakteristik atomizer lan atomizer, metode penyemprot yaiku nggunakake getaran ultrasonik cilik lan struktur sirah semprot semprot kanggo semprotan, yaiku atomizer kulawarga kanggo bocah-bocah sing asma, gampang digawa ing ngendi wae.

Related Produk

Nebulizer medis utamane digunakake kanggo nambani macem-macem penyakit saka sistem pernapasan ndhuwur lan ngisor, kayata kadhemen, demam, batuk, asma, sakit tenggorokan, pharyngitis, rhinitis, bronchitis, pneumoconiosis lan trakea, bronchi, alveoli, lan penyakit dada.


Ing obat-obatan, nebulizer (American English) utawa nebuliser (Inggris Inggris) minangka piranti pangiriman obat sing digunakake kanggo ngatur obat-obatan sing ana salah kedutan ing paru-paru. Nebulizer umume digunakake kanggo perawatan asma, fibrosis kistik, COPD lan penyakit utawa gangguan pernapasan liyane. Dheweke nggunakake oksigen, hawa kompres utawa daya ultrasonik kanggo ngilangi solusi lan penundaan menyang tetesan aerosol cilik sing bisa langsung dihirup saka tutuk piranti. Aerosol yaiku campuran partikel gas lan partikel padat utawa cair.

Panggunaan medis

Bentuk nebulisasi liya

pedoman

Macem-macem pedoman asma, kayata Inisiatif Global kanggo Pandhuan Asma [GINA], Pandhuan Inggris babagan manajemen Asma, Pandhuan Konsensus Asma Pediatrik Kanada, lan Pandhuan Amerika Serikat kanggo Diagnosis lan Perawatan Asma saben menehi rekomendasi inhaler dosis sing diwenehake. terapi sing dikirim kanthi nebulizer. Masyarakat Pernafasan Eropa ngakoni manawa sanajan nebulizer digunakake ing rumah sakit lan ing omah, dheweke menehi saran akeh panggunaan iki bisa uga ora adhedhasar bukti.

Sukan

Bukti pungkasan nuduhake manawa nebulizer ora luwih efektif tinimbang inhaler dosis terukur (MDI) karo spacer. MDI kanthi spacer bisa menehi kaluwihan kanggo bocah sing ngalami asma akut. Temuan kasebut nuduhake babagan perawatan asma lan ora khasiat nebuliser umume, kayata COPD. Kanggo COPD, utamane nalika nganakake eksaserbasi utawa serangan paru-paru, ora ana bukti sing nuduhake manawa MDI (kanthi spacer) ngirim obat luwih efektif tinimbang administrasi obat sing padha karo nebulizer. Masyarakat Pernafasan Eropa nyoroti risiko sing ana gandhengane karo reproduksi ukuran tetes sing disebabake amarga adol piranti nebulizer kanthi kapisah saka solusi nebulisasi. Dheweke nemokake praktik iki bisa beda-beda ukuran droplet 10 kali lipat utawa luwih kanthi ngganti saka sistem nebulizer sing ora efisien dadi efisiensi sing efektif. Loro kaluwihan sing diwenehake karo nebulizer, dibandhingake karo MDI karo spacer (inhaler), yaiku kemampuan menehi dosis sing luwih gedhe tingkat sing luwih cepet, utamane ing panandhang asma akut; nanging, data pungkasan nuduhake tarif deposisi paru-paru sing padha. Kajaba iku, uji coba liyane nemokake manawa MDI (kanthi spacer) duwe dosis sing dibutuhake luwih murah kanggo asil klinis dibandhingake karo nebulizer (pirsani Clark, dkk. Referensi liyane). Ngluwihi panggunaan penyakit paru-paru kronis, nebulizer uga bisa digunakake kanggo ngobati masalah akut kaya nyedhot zat beracun. Salah sawijining conto yaiku perawatan nghirup uap asam hidrofluorat beracun (HF). Kalsium glukonat minangka perawatan lini kaping pisanan kanggo kena HF ing kulit. Kanthi nggunakake nebulizer, kalsium glukonat bisa dikirim menyang paru-paru minangka aerosol kanggo ngatasi keracunan uap HF sing dihirup.

Deposit Aerosol

Ciri-ciri pemendapan paru-paru lan khasiat aerosol gumantung banget karo ukuran partikel utawa ukuran tetesan. Umume, sing luwih cilik partikel luwih gedhe kasempatan saka nembus lan penylametan periferal. Nanging, kanggo partikel sing apik banget ing ngisor diameter diameter 0.5 μm, supaya ora nyingkirake deposisi lan dieling-eling. Ing taun 1966, Task Group on Lung Dynamics, utamane karo bahaya inhalasi racun lingkungan, ngusulake model kanggo ngilangi partikel ing paru-paru. Iki nuduhake manawa partikel luwih saka 10 cm ing diameter umume kamungkinan simpenan ing tutuk lan tenggorokan, amarga diameter 5-10 μm transisi saka cangkeme menyang depresi saluran napas, lan partikel luwih cilik saka 5 μm diameter simpenan kanthi luwih asring ing saluran udara ngisor lan cocog kanggo aerosol farmasi.

Jinis nebulizer

Nebulizer jet modern

Wahana inhalasi sulfat 0.5% albuterol sulfat kanggo nebulizer Pneumatic Jet sing paling umum digunakake yaiku nebulizer jet, sing uga disebut "atomizer". [10] Nebulizer jet disambungake kanthi tabung menyang sumber gas kompres, biasane hawa kompres utawa oksigen kanggo mili kanthi kecepatan kanthi nggunakake cairan cair supaya bisa dadi aerosol, sing banjur dihirup pasien. Saiki, ana kemungkinan kanggo dokter milih resep resep saka Inhaler Metered Dosis (meksa) sing ditekani (pMDI) kanggo pasien, tinimbang nebulizer jet sing ngasilake swara luwih akeh (asring 60 dB nalika digunakake) lan kurang portabel amarga bobote luwih gedhe. Nanging, nebulizer jet umume digunakake kanggo pasien ing rumah sakit sing angel nggunakake inhaler, kayata ing kasus penyakit pernapasan, utawa serangan asma sing abot. Kauntungan utama jet nebulizer ana gandhengane karo biaya operasional sing kurang. Yen pasien kudu nyedhot obat saben dinane panggunaan pMDI bisa uga larang larang regane. Saiki sawetara manufaktur uga wis bisa ngudhunake bobot nebulizer jet nganti 635 gram (22.4 oz), lan mula dheweke bakal label minangka piranti portebel. Dibandhingake karo kabeh inhaler lan nebulizer sing saingan, swara lan bobote abot isih dadi gegambaran paling gedhe saka jet nebulizer. Jeneng perdagangan kanggo nebulizer jet kalebu Maxin. Inhaler kabut alus Perusahaan medis Boehringer Ingelheim uga ngripta piranti anyar kanthi jeneng Respimat Soft Mist Inhaler ing taun 1997. Teknologi anyar iki nyedhiyakake dosis sing ditrapake kanggo pangguna, amarga ing ngisor cairan saka inhaler diputer kanthi jarum jam 180 derajat kanthi tangan, nambahake tension kanggo dadi spring ing sekitar konten Cairan fleksibel. Nalika pangguna ngaktifake bagean ngisor inhaler, energi saka musim semi dibebasake lan nyebabake tekanan ing wadhah cairan fleksibel, nyebabake cairan disemprotake saka 2 muncung, saéngga dadi kabus sing lembut dihirup. Piranti kasebut ora duwe propellant bensin lan ora butuh baterei / daya supaya bisa digunakake. Ukuran tetesan sithik ing kedhongan diukur 5.8 mikrometer, sing bisa nuduhake sawetara masalah efisiensi kanggo obat sing dihirup nganti tekan paru-paru. Sidhang sakteruse wis kabukten ora ngono. Amarga kecepatan banget saka kabus, Inhaler Soft Mist in fact nduweni efisiensi sing luwih dhuwur dibandhingake karo pMDI konvensional. Ing taun 2000, bantahan diluncurake menyang Eropa Pernafasan Eropa (ERS) kanggo njlentrehake / nggedhekake definisi nebulizer, minangka Inhaler Soft Mist anyar ing istilah teknis bisa diklasifikasikake minangka "nebulizer didhukung tangan" lan "pHDI sing didorong tangan. ”. Nebulizer gelombang Ultrasonik listrik Nebulizer gelombang ultrasonik ditemokake ing taun 1965 minangka jinis nebulizer portebel. Teknologi ing gelombang gelombang ultrasonik yaiku duwe osilator elektronik ngasilake gelombang ultrasonik frekuensi dhuwur, sing nyebabake getaran mekanik unsur piezoelektrik. Elemen getar iki ana ing wadhah reservoir cair lan getaran frekuensi sing dhuwur cukup kanggo ngasilake kalebutan uap.Menehi nggawe aerosol saka getaran ultrasonik tinimbang nggunakake kompresor udara sing abot, dheweke mung duwe bobot sekitar 170 gram (6.0 oz) . Kauntungan liyane yaiku getaran ultrasonik meh meneng. Tuladha jinis nebulizer sing luwih modern yaiku: Omron NE-U17 lan Beurer Nebulizer IH30. Teknologi bolong getar: Inovasi anyar sing signifikan digawe ing pasar nebulizer udakara taun 2005, kanthi nggawe Teknologi Vibrating Mesh ultrasonik (VMT). Kanthi teknologi iki, bolong / membran kanthi bolongan bor 1000 laser kedher ing sisih ndhuwur reservoir cairan, lan kanthi mangkono meksa ngetokake tetesan sing apik banget liwat bolongan. Teknologi iki luwih efisien tinimbang duwe unsur piezoelektrik sing getar ing sisih ngisor waduk cairan, lan saéngga wektu perawatan sing luwih cendhek uga digayuh. Masalah lawas sing ditemokake karo gelombang ultrasonik nebulizer, duwe limbah cairan sing akeh banget lan pemanasan cairan medis, uga wis diatasi kanthi nebulizer bolong sing anyar. Nebulizer VMT sing kasedhiya kalebu: Pari eFlow, Respironics i-Neb, Beurer Nebulizer IH50, lan Aerogen Aeroneb.

Nuduhake kabeh asil 12

Tampilake sidebar