ITE ateges Ing Aid Hearing Aid, kalebu ITC, IIC, CIC. Umume wong cilik lan cilik. Amarga ukuran sing, kita angel nemokake nalika wong nganggo. Nalika alat-alat pendengaran sing luwih cilik bisa uga luwih wicaksana, sampeyan bisa uga nemokake sawetara gaya ing kuping sing luwih gedhe sing luwih gampang diselehake utawa disingkirake, utamane sampeyan bisa ngalami masalah ketangkasan. Iki uga bisa nggawe alat pamindhahan ing kuping luwih gampang kanggo ngresiki lan njaga. Lan IIC minangka alat pendengaran sing paling cilik sithik padha njagong ing njero terusan kuping sing ora bisa dideleng. Piranti pangrungon ITC utawa CIC minangka solusi pendengaran sing cilik. Kabèh dikandung ing kasus-kasus cilik sing ana sebagian utawa rampung ing kanal kuping. Akeh wong sing seneng karo iki amarga bisa digunakake kanthi gampang nganggo telepon. Nanging, piranti IIC, CIC lan ITC angel dikendhaleni lan nyetel amarga ukurane. Kajaba iku, dheweke bisa uga ora cocog karo kuping sing luwih cilik, lan mung wong diwasa sing mandheg ngrungokake.

Bentenane karo Bantuan Pangrungu BTE
Ora masalah ITC, IIC, CIC, malah alat pendengaran ITE, amarga cara ngagem, padha beda karo gaya BTE. Akeh wong seneng ngrungokake piranti sing ana ing kuping. Gaya iki diarani piranti ITE utawa "In the Ear". Mayuta-yuta wong nganggo gaya iki kanthi sukses gedhe. Iki asring dadi pilihan pemutus alat pendengaran anyar amarga sawetara pilihan ITE dianggep kurang desain.

Yen cocog karo pasien nganggo model "Balik ing kuping" BTE, kita bisa nyelehake tenaga liyane (luwih akeh) ing piranti pangrungon. Iki asring dibutuhake amarga pendengaran pasien saya suwe saya tambah. Desain iki uga entuk manfaat sing ditambahake kanggo ngontrol umpan balik (sing ngganggu) sing kadhangkala dialami ing desain ITE.

Gunakake ITE utawa pitulung pamirsa BTE gumantung marang kebutuhan klien sampeyan dhewe, gaya ITE luwih katon lan gaya BTE luwih amplifikasi nanging luwih katon. Umumé, disaranake supaya bocah bisa nggunakake jinis BTE lan diwasa nggunakake jinis BTE lan ITE.

Piranti pangrungon ing kuping (ITE) (waca Gambar 3-9) diklasifikasikake menyang alat pendengaran cangkang ITE-lengkap sing ana ing rongga kuping miturut posisi ing kuping. Ana telung jinis pitulung pangrungon cangkang ITE-setengah lan bahan pendengaran profil rendah ITE ing sawetara rongga kuping. Bantuan pandonga ing-kuping
Bantuan pendengaran kalebu alat pendengaran khusus sing digunakake ing saiki, lan pitulung pendengaran kudu disesuaikan karo cangkang sing beda-beda miturut model kuping macem-macem pasien.
Ana uga sawetara kuping pendengaran rongga kuping minangka pitulung pangrungon rampung. Ukuran pitulung pamindhahan kasebut tetep dibenerake. Sing nganggo kudu nggawe cetakan kuping sing cocog, banjur masang pertunjukan ing kuping lan nyandhang ing kuping.

Struktur dhasar jinis pendengaran ing-kuping lan pitulung saka jinis kuping padha, lan kasusun saka omah, mikropon, amplifier sirkuit terintegrasi, potensiometer, lan panrima (waca Gambar 3 -10).
1. cangkang
Bahan bantu pendengaran ing kuping lan ing njero kanal yaiku cangkang khusus miturut bentuk terusan kuping pasien (ing kuping uga kalebu rongga kuping), lan gerakan pambantu pendengaran dipasang ing cangkang. Bahan saka sarung kasebut dibutuhake supaya ora beracun, ora nyebabake reaksi alergi, stabil kanthi alami, ora gampang kena pengaruh suhu, lan sapiturute, ora gampang umur, lan duwe permukaan sing lancar tanpa reged.
Perumahan pendengaran jinis kuping ing baris analog uga dilengkapi pengatur volume, file penyesuaian nada, file penyesuaian output swara maksimal, lan liya-liyane, lan sawetara alat pandengane kuping kanal utawa kuping sing bisa diprogram. tombol ngalih. Kajaba iku, sawetara pitulung pangrungon uga dilengkapi tali tarik ing sisih njaba, lan bathi swara uga dipasang ing stopkontak.
2. mikropon

Tokoh: Pitulungan pangrungon ing-kuping

Potensiometer kontrol 1-volume
2-Mikropon
3-Amplifier
Potensiometer 4-Trimmer
5-Cangkang
6-Panampa

Tokoh: Struktur pendengaran ing kuping lan ing njero kanal


Amarga macem-macem alat pangrungon ing kuping lan ing njero kanal sing luwih gedhe, mikrofon dual bisa diinstal. Terusan pendengaran kanal lengkap angel diinstal nganggo mikrofon dual.
3. Penguat sirkuit terintegrasi
Amarga saka miniaturisasi komponen elektronik lan nambah integrasi elektronik, amplifier sirkuit terintegrasi kanggo alat pendengaran dadi luwih canggih. Khususnya, pangolahan sinyal digital ditrapake, sing bisa nambah akeh fungsi tanpa nambah komponen tambahan lan ngrebut ruang winates pendengaran. Iki nyedhiyakake kondhisi kanggo nggawe alat pangrungon ing saluran terusan sing luwih cilik lan luwih apik.
4. baterei
Bahan bantu pendengaran ing kuping biasane nggunakake baterei A13, alat-alat pandonga ing kuping biasane nggunakake baterei A312, lan alat-alat pendengaran lengkap-lengkap nggunakake A10 utawa baterei A5.

1. Pangowahan Terusan Formal Telpon Formal
Frekuensi résonansi terusan auditory njaba diwasa kira-kira 2000 nganti 4000 Hz. Rata-rata teoritis yaiku 3359 Hz kanggo lanang lan 3440 Hz kanggo Badhak wadon. Frekuensi résonansi kuping njaba diwasa sing diukur dening Bu Xingkuan yaiku (2583 ± 323) Hz, lan efek puncak frekuensi resonansi kanal eksternal ing 2500 Hz bisa tekan 11-12dB.
Nalika pasien nggunakake pitulung pangrungon ing kuping, frekuensi Nilai swara ing pucuk sing paling dhuwur ing mikropon ana ing 5118 ~ 5638Hz, nuduhake manawa pendengaran ing kuping isih duwe pengaruh tartamtu ing shift formal kanal kuping , nanging biasane dirasakake ing bentuk terusan kuping manungsa normal. Posisi frekuensi, ditambah uga kemampuan kanggo ngimbangi jumlah frekuensi dhuwur. Mula, nganggo alat pandhuan kaya kasebut bisa nambah kapinteran pidato pasien.
2. Kurva respon frekuensi pitulung pangrungon ing kuping
Puncak sing paling dhuwur saka kurva tanggapan frekuensi pitulung pendengaran ing kuping kira-kira 2500-2700Hz, sing cedhak karo pucuk résonansi terusan kuping njaba ing wong normal. Gao Jianlin lan liya-liyane percaya manawa kurva respon frekuensi saka pitulung pangrungon ing kuping kira-kira 200 ~ 7500Hz, lan sawetara frekuensi jembar, sing meh nutupi wilayah basa kuping manungsa. Kurva tanggapan frekuensi rada suwe, lan kurva rada lancar, sing cocog karo kuping manungsa. Respon auditory padha, saengga bisa ningkatake efek pendengaran.
Eksperimen Gao Jianlin nuduhake manawa kompensasi pangrungon ing 1000Hz, 2000Hz, lan 4000Hz kanggo alat pandonga ing kuping lan kuping pendengaran kanal yaiku 25-33dB, nalika ganti rugi pangrungon ing 250-500Hz yaiku 20-24dB. Kemampuan ganti rugi pendengar luwih gedhe tinimbang sing terakhir.
3. Entuk swara ing posisi mikropon
Ana akeh gulung ing sisih njaba auricle wong, sing nggawe klompok cermin concave sing padha. Dheweke bisa nggambarake lan nyepetake swara saka jagad njaba, saéngga nambah tekanan swara saka jaba sing ana ing jagad njaba ing posisi mikropon. Dibandhingake karo alat pandonga sing ana ing kuping, mikropon pitulung pendengaran ing kuping dumunung ing kuping, lan efek pendengaran dipertingkat dening prinsip iki. Posisi anatomi kuping lan / utawa terusan kuping njaba sing dikuwasani dening alat pandonga ing kuping ing-kuping lan ing-kuping beda, lan posisi mikropon macem-macem jinis pitulung pangrungu ing kuping beda. mulane hasil swara uga beda. Gao Jianlin uga nemoni eksperimen manawa gain swara ing mikrofon pambantu pendengaran ing kuping yaiku 5.94 nganti 6.46dB SPL, kanthi rata-rata (6. 29 ± 1.09) dB SPL; pitulung pendengaran ing kuping yaiku 6.90-9. Rata-rata yaiku (8. 08 ± 1.83) dB SPL; pitulung pangrungon kanal sing lengkap yaiku 8. 80 ~ 9. 30dB SPL, lan rata-rata yaiku (9. 01 ± 1.73) dB SPL. Ana bedane signifikan ing antarane telu.
Iki nuduhake manawa bathi swara ing posisi mikropon ing pangrungon kanal kuping lengkap, paling gedhe, ditutuli pitulung pangrungon kuping, lan banjur pambiyantu ing kuping. Amarga nilai iki dipikolehi nalika pitulung pangrungon ora output, bathi swara ing posisi mikropon kasebut ana gandhengane karo anatomi, ciri fisiologis auricle, lan gaya pendhidhikan pendengaran, lan ora ana hubungane karo kekuwatan pangrungon.

Kauntungan pitulung pangrungon ing kuping dibandhingake ing kuping ing kuping lan kuping lengkap.
① kisaran sing cocog kanggo pangrungon amba lan akeh output output.
② Bisa nginstal komponen tambahan kanthi gampang kayata mikrofon dual, coil pickup.
③ Luwih gampang ngganti baterei lan nyetel volume saka sepira pendengaran kanal kuping lan pitulung pangrungon kanal.

Kekurangan alat-alat pendengaran ing-kuping kalebu:
④ Amarga terusan kuping bocah ora dikembangake lan dibentuk, cangkang kasebut kudu diganti kanthi rutin, saengga ora cocog kanggo nggunakake.
Omp Kanthi diwenehake kanthi bantuan pendengaran mburi, mikropon kasebut cedhak karo outlet panrima, lan luwih gampang ngasilake tanggapan akustik.
③ Kanggo wong tuwa lan sing nganggo tangan kurang fleksibel, ora gampang ngganti batere lan nyetel volume.
④ Sanajan mapan ing kuping, wujudane isih gedhe lan luwih gampang dideleng.
Umen Cerumen gampang lumebu ing pandhuan swara liwat bolongan swara, nyebabake karusakan ing gerakan internal.
Aid Bantuan pangrungon kuping kuku kuping ngiseni kabeh rongga kuku kuping, lan sawetara pasien bisa rumangsa ora kepenak amarga kakehan kulit ditutup.
⑦ Kaya bantuan pendengaran BTE sing kasebut sadurunge, plug kuping bisa kedadeyan kanthi gampang

Kasedhiyan pitulung pangrungon ing kuping umume 40 nganti 110 dB. Nggabungake karakteristik akustik lan kaluwihan lan kekurangane, alat-alat pendengaran ing kuping umume cocog kanggo pendengaran sing moderat nganti entheng nanging ora gelem nganggo sandhangan pangrungon mburi. Kajaba iku, amarga kanthi gampang bisa nginstal bagean bantu luwih gampang, luwih cocog kanggo kinerja pendengaran pasien Dhuwur; kanggo wong tuwa lan wong tuwa utawa pasien kanthi tangan sing fleksibel lan mundhut pendengaran sing abot, sampeyan uga bisa nimbang pilihan obat-obatan pendengaran ing kuping.

  • Bantuan pandonga ing kuping

Bantuan pangrungon kanal kuping nuduhake jinis pendengaran sing disesuaikan karo terusan auditory pasien lan diwiwiti ing rongga kuping lan mandheg cedhak kurva kaloro.

  • Klasifikasi pitulung pangrungon

Bahan bantu pendengaran In-the-canal (ITC) (pirsani Gambar 3-11) uga alat pendengaran khusus. Boten kados pitulung pendengaran ing kuping, ing kuping pendengaran ing kuping pasien. Miturut ukuran, kuping pendengaran terusan kuping bisa dipérang manèh dadi terusan kuping (ITC), kanal kuping cilik (ITC utawa saluran terusan mini), lan kanal kuping lengkap.
(CIC) telung jinis pitulung pendengaran. Bantuan pandonga kanal lengkap duwe rong standar. Mung yen loro standar kasebut bisa ditemoni bisa nulungi pitulung pangrungon terusan kuping sing lengkap, lan entuk keuntungan lan output sing paling apik. Pisanan, bagean sisih bantalan pendengaran kanal kuping sing dituduhake ing Gambar 3-11 paling ora cedhak karo kanal njaba utawa 1 nganti 2 mm ing kanal kuping; kaloro, bagean medial kudu ana ing 5 mm saka sisih ndhuwur eardrum.
Yen pitulung pangrungon kanal sing lengkap ora bisa nggayuh rong titik ing ndhuwur, mung bisa entuk kaluwihan kanal kuping telinga lengkap, lan mung bisa diarani sepindah pangrungon kanal. Terusan kuping kuping uga dumunung ing kanal kuping, nanging rada gedhe tinimbang kanal kuping lengkap lan alat pandonga kanal cilik.

Bantuan pandonga terusan kuping ora mung nduweni ciri akustik sing disebutake kanggo pitulung pendengaran ing kuping, nanging uga luwih akur karo karakteristik akustik fisiologis kuping manungsa, lan efek peningkatan pendengaran luwih apik.
1. Pangowahan Frekuensi Tutuk Formal
Nalika pasien nggunakake bantuan pendengaran kanal kuping, frekuensi nilai puncak swara swara ing mikropon ana ing 4733-5179 Hz, sing luwih cedhak karo posisi frekuensi puncak resonansi kanal eksternal ing wong normal .
2. Éwah-éwahan efek resonansi sawise alangan kanal kuping
Daging auditory eksternal minangka tabung buta sing berongga. Miturut teori akustik, tabung tertutup duwe efek amplitudo résonansi ing gelombang swara kaping 4 dawane tabung. Contone, dawane tabung 2.5 cm, lan dawane akustik frekuensi résonansi 10 cm, miturut kacepetan 344 m. / pitungan, frekuensi résonansi yaiku 3440Hz. Kolom udhara ing tabung sumunar gelombang swara frekuensi iki, saengga tekanan swara ing frekuensi ing mburi buta tabung mundhak.
Terusan pendengaran kanal kuping "ngalangi tabung" kanal auditory eksternal, nggawe dawa dawa kanal auditory eksternal, lan mindhah frekuensi formant maju. Ing kasus iki, informasi swara saka frekuensi pidato kanthi efektif digedhekake, saéngga resolusi auditory saya tambah apik.
3. Efek résonans sing dijogo lan lokalisasi sumber swara

Fungsi fisiologis utama ing auricle yaiku orientasi, nemokake, ngumpulake lan nggedhekake swara eksternal. Auricle normal duwe fungsi kanggo ngempalaken swara, lan struktur sing ora rata ing lumahing auricle ngasilake refleksi sing beda ing sumber swara saka orientasi lan dhuwur, lan nduwe pengaruh amplifikasi resonansi saka frekuensi tartamtu. Fungsi mauric bisa ngasilake efek panyaring, sing dianggep duwe peran penting ing lokalisasi sumber swara. Bantuan pandonga kanal kuping dumunung ing kanal kuping lan nahan struktur normal auricle, saengga bisa mbantu nggawe swara swara kanthi alami lan nemokake sumber swara.
4. Efek bolongan swara cedhak karo eardrum ing gain swara
Kaping pisanan, amarga jarak ing antarane bolongan pendengaran lan pendengaran eardrum dipendhot, swara sing digedhekake bisa langsung tumindak ing eardrum, saéngga distorsi sithik. Kapindho, pitulung pangrungon kuping kuping diselehake ing kanal kuping, nyebabake nyuda volume terusan kuping njaba. Miturut hubungan songsong antarane volume lan tekanan, volume mudhun lan mundhak tekanan. Pramila, nalika nggunakake bantuan pendengaran kanal, tekanan swara bakal tambah.

Dibandhingake karo pendengaran konco-ing-kuping lan ing-kuping, kaluwihan pendengaran kanal kuping kalebu:
① Bentuk kasebut sithik, sing biasane bisa memenuhi syarat-syarat estetika pasien, lan luwih gampang disandhang.
② Dumunung ing kanal kuping, nahan struktur auricle normal, sing luwih selaras karo karakteristik fisiologis lan akustik ing kuping manungsa, lan mbantu nambah bathi swara lan lokalisasi sumber swara.

Kekurangan pandonga pangrungon kanal kalebu:
① Kaya pitulung pangrungon ing kuping, amarga terusan kuping bocah ora dikembangake lan dibentuk, cangkang kasebut kudu diganti kanthi rutin, supaya bocah kudu nggunakake kanthi ati-ati.
② Bantuan pangrungon kuping mung cocog kanggo pasien sing kelangan pendengaran entheng utawa moderat. Saiki, bantuan pendengaran kanal kuping kanthi kekuwatan paling dhuwur mung cocog kanggo pasien kanthi ambang pendengaran rata-rata 90 nganti 95 dB.
③ Panyesuaikan pendengaran ing kuping lan volume luwih cilik tinimbang pitulung pendengaran ing kuping, saengga luwih angel dioperasi.
④ Kaya sing wis kasebut sadurunge, amarga papan internal sing luwih cilik, pamindhahan terusan kuping luwih cenderung ngasilake umpan akustik, lan ora bisa nyambung karo sistem FM.
⑤ Kaya bantuan pendengaran ing kuping, kuping pendengaran ing kuping dumunung ing kanal kuping lan luwih gampang kena pengaruh radon.
⑥ Kaya pitulung pangrungon ing kuping, bisa uga ngasilake efek pluging kuping.

Saiki, kekuwatan obat-obatan pendengaran kanal umume umume ing ngisor iki 80 dB, lan sawetara merek sawetara model alat pendengaran kanal kuping gedhe bisa tekan 90 nganti 100 dB, nanging aplikasi klinis ora nyebar. Piranti pangrungon umume digunakake ing klompok ngisor iki:
Ents Pasien sing luwih enom, ilang pendengaran entheng nganti entheng, lan duwe syarat pandhuan sing luwih dhuwur.
② Wong umur pertengahan lan tuwa kanthi mundhut pendengaran entheng nganti moderat, tangan fleksibel lan syarat-syarat sing dhuwur kanggo efek lan pendhapat.
Loss Kerugian pendengaran rata-rata ana ing ngisor iki 80-85dB. Kanggo pasien kanthi kurva pangrungon mudhun kanthi frekuensi rendah lan frekuensi pendengaran frekuensi dhuwur, sepindah pangrungon kuping bisa menehi ganti rugi kanthi frekuensi sing luwih dhuwur.

Nuduhake kabeh asil 11

Tampilake sidebar