NGANGGO AIDS

Alat bantu dengar BTE sing bisa diisi ulang JH-D26

Alat bantu dengar BTE sing bisa diisi ulang JH-D26

Alat pangrungon minangka amplifier sing cilik, sing dioperasi baterei. Mikrofon cilik digunakake kanggo milih swara ing lingkungane. Swara iki banjur digawe banter supaya pangguna bisa keprungu swara kasebut luwih apik. Piranti pangrungon ora mulihake pangrungon kanthi normal. Dheweke ora nyegah karusakan alam pendengaran, lan uga nyebabake rusak ing pangrungon. Nanging, alat pandonga asring nambah kemampuan kanggo komunikasi ing kahanan saben dinten.

Audiologi Dewasa nawakake rong pendekatan layanan kanggo alat bantu dengar: teknologi canggih ing pendekatan bundel lan model level entri kanthi pendekatan sing ora dibunderake. Teknologi canggih duwe saluran pamrosesan sing luwih akeh, kahanan multichannel stabil lan nyuda gangguan impuls, lan arah adaptif, uga opsi sing bisa diisi ulang lan Bluetooth. Alat bantu kasebut dikirim kanthi garansi 2 nganti 3 taun lan kabeh kunjungan lan layanan kantor kalebu biaya kasebut. Model level entri duwe saluran pangolahan sing luwih sithik, nyuda swara dhasar, lan arah. Alat bantu dengar iki dikirim kanthi garansi 1 taun lan kunjungan lan layanan pasca pas ora kalebu ing biaya. Biaya regane luwih murah lan luwih terjangkau. Praktek paling apik kanggo pas alat bantu dengar ditrapake nganggo pendekatan layanan.

Apa pitulung pendengaran?

Alat bantu dengar yaiku alat elektronik cilik sing sampeyan pasang utawa ing mburi kuping. Iki nggawe swara luwih banter saengga wong sing ngalami gangguan pangrungon bisa ngrungokake, komunikasi, lan melu kanthi luwih lengkap ing kegiatan saben dinane. Alat pangrungon bisa mbantu wong liya supaya luwih akeh ngrungokake ing kahanan sepi lan rame. Nanging, mung udakara siji saka limang wong sing bakal entuk manfaat saka alat pendengaran sing sejatine nggunakake siji.

Bantuan pendengaran duwe telung bagean dhasar: mikropon, amplifier, lan speaker. Bantuan pangrungon nampa swara liwat mikropon, sing ngowahi gelombang swara menyang sinyal listrik lan dikirim menyang amplifier. Penguat nambah kekuwatan sinyal banjur ngirim menyang kuping liwat speker.

Kepiye cara bantuan pendengaran?

Piranti pangrungon utamane migunani kanggo nambah pangrungu lan pangerten saka wong sing ngalami kerusakan pendengaran sing nyebabake karusakan ing sel sensori cilik ing kuping batin, sing diarani sel rambut. Pangrungon jinis iki diarani mundhut pendengaran sensorineural. Kerusakan kasebut bisa kedadeyan minangka akibat saka penyakit, tuwa, utawa cedera saka swara utawa obat-obatan tartamtu.

Bantuan pandonga nggedhekake getaran swara mlebu ing kuping. Sel rambut sing ndeteksi geter sing luwih gedhe lan ngonversi dadi sinyal saraf sing diluncurake menyang otak. Sing luwih gedhe ngrusak sel rambut wong, mundhut pendengaran sing luwih abot, lan amplifikasi pendengaran sing luwih gedhe dibutuhake kanggo nggawe prabédan. Nanging, ana watesan praktis kanggo jumlah amplifikasi sing bisa diwenehake pendengaran. Kajaba iku, yen kuping njero rusak banget, malah getaran gedhe ora bakal dikonversi dadi sinyal saraf. Ing kahanan iki, pitulung pendengaran bakal ora ana gunane.

Kepiye carane bisa nemoni manawa aku butuh pitulung pendengaran?

Yen sampeyan mikir yen sampeyan bisa ngalami pendengaran lan bisa entuk manfaat saka pendengaran, bukak dokter, sing bisa ngrujuk sampeyan menyang otolaryngologist utawa pendengar. Ahli otolaryngologist yaiku dokter sing spesialis ing gangguan kuping, irung, lan tenggorokan lan bakal nyelidiki sababe rugi pangrungon. Ahli audio yaiku profesional kesehatan pendengaran sing ngenali lan ngukur kekalahan pendengaran lan bakal nindakake tes pangrungon kanggo mbiji jinis lan kerugian.

Apa ana macem-macem gaya pendengaran?

Gaya pandhuan kanggo ngrungokake

5 jinis pitulung pangrungon. Ing mburi-the-kuping (BTE), Mini BTE, In-the-kuping (ITE), In-the-canal (ITC) lan Rampung-kanal (CIC)
Sumber: NIH / NIDCD

  • Konco-mburi-kuping (BTE) pitulung pangrungon kalebu kasus plastik sing angel dienggo ing kuping lan disambungake menyang kuping plastik sing pas ing kuping njaba. Bagean elektronik digawe ing kasus ing mburi kuping. Swara mlaku saka pitulung pangrungon liwat kuping lan menyang kuping. Bantuan BTE digunakake dening wong kabeh umur kanggo mundhut pendengaran sing entheng nganti jero. Apa pitulung BTE sing anyar minangka pendengaran sing cocog. Bahan bantu cilik sing cilik lan mbukak pas mburi kuping, mung karo tabung sempit sing dipasang ing kanal kuping, sahingga kanal tetep mbukak. Kanggo alasan iki, alat-alat pendengaran sing cocog karo pilihan bisa dadi pilihan sing apik kanggo wong-wong sing ngalami wiwitan patung telinga, amarga jinis pitulung iki kurang bisa rusak amarga bahan-bahan kasebut. Kajaba iku, sawetara wong luwih seneng milih pendengaran sing mbukak amarga pemahaman saka swarane ora muni "dipasang."
  • Ing-ing-kuping (ITE) pitulung pangrungon pas ing kuping njaba lan digunakake kanggo pendengaran entheng nganti abot. Kasus nyekel komponen elektronik digawe saka plastik keras. Sawetara pitulung ITE bisa uga duwe fitur tambahan sing diinstal, kayata telecoil. Telecoil minangka gulungan magnetik cilik sing ngidini pangguna nampa swara liwat sirkuit sepindah pangrungon, tinimbang liwat mikropon. Iki nggawe luwih gampang krungu obrolan liwat telpon. Telecoil uga mbantu wong ngrungokake ing fasilitas umum sing wis nginstal sistem swara khusus, sing diarani sistem loop induksi. Sistem gelung induksi bisa ditemokake ing akeh gereja, sekolah, bandara, lan auditorium. Bantuan ITE biasane ora disandangi bocah cilik amarga sarung kudu diganti asring nalika kuping tuwuh.
  • Kanal pitulung sing cocog karo saluran kuping lan kasedhiya ing rong gaya. Bantuan pendengaran in-the-can (ITC) kanggo cocog karo ukuran lan bentuk kanal telinga wong. Terusan pendengaran (CIC) kanthi lengkap, meh didhelikake ing terusan kuping. Kaloro jinis digunakake kanggo pendengaran sing entheng nganti entheng. Amarga isih cilik, pitulung kanal bisa dadi angel kanggo ngatur lan mbusak. Kajaba iku, pitulung kanal duwe papan kurang kanggo batre lan piranti tambahan, kayata telecoil. Biasane ora dianjurake kanggo bocah cilik utawa kanggo wong sing ngalami pendengaran sing abot amarga ukuran suda lan volume.

Apa kabeh pitulung sing padha ngrungokake?

Piranti pangrungon bisa beda-beda gumantung karo elektronik sing digunakake. Kaloro jinis elektronika utama yaiku analog lan digital.

analog penolong ngonversi gelombang swara dadi sinyal listrik, sing digedhekake. Alat bantuan pendengaran analog / laras yaiku adat sing dibangun kanggo nyukupi kabutuhan saben pangguna. Bantuan kasebut diprogram dening pabrikan miturut spesifikasi sing disaranake dening pendengar. Bantuan pandhuan analogi / bisa diprogram duwe luwih saka siji program utawa setelan. Ahli audio bisa program bantuan kanthi nggunakake komputer, lan sampeyan bisa ngganti program kanggo macem-macem lingkungan ngrungokake - saka ruangan cilik, sepi menyang restoran sing rame menyang wilayah sing gedhe, kayata lapangan utawa teater. Sirkuit analog / programmable bisa digunakake ing kabeh jinis pitulung pendengaran. Bahan bantu Analog biasane luwih murah tinimbang pitulung digital.

digital penolong ngonversi gelombang swara dadi kode berangka, padha karo kode binar komputer, sadurunge nggedhekake. Amarga kode kasebut uga kalebu informasi babagan nada utawa banter swara, pitulung kasebut bisa diprogram khusus kanggo nggedhekake sawetara frekuensi liyane. Circuitry digital menehi fleksibilitas luwih fleksibel kanggo nyetel kabutuhan pangguna lan kanggo lingkungan ngrungokake tartamtu. Bahan bantu iki uga bisa diprogram kanggo fokus ing swara sing asale saka arah sing spesifik. Digital circuitry bisa digunakake ing kabeh jinis alat pendengaran.

Pitulung pendengaran apa sing paling apik kanggo aku?

Bantuan pendengaran sing paling apik kanggo sampeyan gumantung karo keruwetan pendengaran. Yen sampeyan ngrampungake kuping ing rong kuping, rong pitulung pangrungon umume dianjurake amarga pitulung loro nyedhiyakake sinyal sing luwih alami ing otak. Pangrungu ing rong kuping uga bakal mbantu sampeyan ngerti babagan wicara lan nemokake pundi saka swara kasebut.

Sampeyan lan ahli audio sampeyan kudu milih pitulung pamireng sing cocog karo kabutuhan lan gaya urip. Rega uga dadi perhatian utama amarga pitulung pendengaran sawetara atusan nganti pirang-pirang ewu dolar. Padha karo tuku peralatan, gaya lan fitur liyane kanggo pengaruh biaya. Nanging, aja nggunakake rega mung kanggo menehi pitulung paling apik kanggo sampeyan. Cukup amarga sepira pendengaran luwih larang tinimbang liyane ora mesthi tegese luwih cocog karo kabutuhan.

Bantuan pandonga ora bakal mulihake pangrungon normal sampeyan. Nanging kanthi praktik, Nanging, pamindhahan pendengaran bakal nambah kesadaran babagan swara lan sumber. Sampeyan pengin nggunakake bantuan pendengaran kanthi rutin, dadi pilih salah sawijining sing gampang digunakake lan gampang digunakake. Fitur liyane sing kudu dipikirake kalebu bagean utawa layanan sing dijamin karo garansi, jadwal lan biaya kanggo pangopènan lan ndandani, opsi lan upgrade kesempatan, lan reputasi perusahaan pendengaran kanggo layanan kualitas lan layanan pelanggan.

Apa pitakon sing kudu dak takon sadurunge tuku pitulung pendengaran?

Sadurunge tuku pitulung, takon marang pamirsa babagan pitakon penting iki:

  • Apa fitur sing paling migunani kanggo kula?
  • Apa jumlah regane pendengaran? Apa keuntungan teknologi anyar luwih saka biaya sing luwih dhuwur?
  • Apa ana wektu nyoba kanggo nguji pitulung? (Umume manufaktur ngidini wektu uji coba 30- kanggo 60 dina nalika pitulung bisa dibalekake.
  • Suwene babar pisan? Apa bisa ditambahi? Apa jaminan njamin pangopènan lan ndandani mbesuk?
  • Apa pamirsa bisa nggawe penyesuaian lan menehi layanan lan ndandani cilik? Apa pitulung pinjaman bakal diwenehake nalika ndandani dibutuhake?
  • Apa instruksi sing diwenehake para pendengar?

Kepiye carane bisa nyetel bantuan pendengaran?

Piranti pangrungon mbutuhake wektu lan sabar supaya bisa digunakake kanthi sukses. Nganggo pitulung kanthi rutin bakal mbantu sampeyan nyetel setelan kasebut.

Gadis kanthi pitulung pendengaran

Dadi kenal karo fitur pendengaran. Kanthi ahli pandhidhik sampeyan saiki, praktek nglebokake lan njupuk pitulung, ngresiki, ngenali pitulung tengen lan kiwa, lan ngganti batere. Takon babagan cara nguji ing lingkungan sing ngrungokake, yen sampeyan duwe masalah karo pangrungon. Sinau kanggo nyetel volume sepindah lan program kanggo swara sing keprungu banget utawa alus banget. Gawe bareng karo pamirsa nganti sampeyan kepenak lan puas.

Sampeyan bisa uga nemoni sawetara masalah ing ngisor iki nalika sampeyan nyetel nganggo bantuan anyar.

  • Bantuan pangrungonku krasa ora kepenak. Sawetara wong bisa nemokake pendengaran rada ora kepenak nalika wiwitan. Takon marang pamireng sampeyan suwene sampeyan kudu nganggo pendengaran nalika sampeyan ngatur.
  • Swaraku keprungu banter banget. Sensasi "dipasang" sing nyebabake swara pangguna swara kanggo ngrungokake ing jero sirah diarani efek occlusion, lan umum banget kanggo pangguna bantuan pendengaran anyar. Priksa karo pamirsa kanggo ndeleng manawa ana koreksi. Umume individu wis ndayani efek iki nganti suwe.
  • Aku njaluk saran saka pitulung pendengaran. Swara pocong bisa disebabake dening pitulung pendengaran sing ora cocog utawa bisa digunakake utawa wis clogged dening earwax utawa cairan. Deleng ahli pendengar sampeyan kanggo pangaturan.
  • Aku krungu swara ing latar mburi. Bantuan pandonga ora misahake swara sing pengin sampeyan krungu saka sing ora pengin dirungokake. Kadhangkala, sepindah pangrungon bisa uga kudu disetel. Omong-omong karo pendengar.
  • Aku keprungu swara rangup nalika nggunakake ponselku. Sawetara wong sing nggunakake pitulung pendengaran utawa duwe piranti pendengaran sing implan ngalami masalah karo gangguan frekuensi radio sing disebabake dening ponsel digital. Loro-lorone alat pendengaran lan ponsel bisa nambah, nanging masalah iki kedadeyan kurang asring. Yen sampeyan wis kasedhiya kanggo pitulung pendengaran anyar, gunakake ponsel sampeyan kanggo ndeleng apa bisa digunakake kanthi sepindah.

Kepiye cara ngrawat pitulung pendengaran?

Pangopènan lan perawatan sing tepat bakal luwih dawa umur pangrungon. Nggawe pakulinan kanggo:

  • Tengokake alat-alat pendengaran adoh saka panas lan kelembapan.
  • Piranti pendengaran sing resik kaya sing didhawuhi. Saluran kuping lan kuping bisa ngrusak pitulung pendengaran.
  • Aja nggunakake hairspray utawa produk perawatan rambut liyane nalika nganggo alat pendengaran.
  • Pateni pitulung pangrungon nalika ora dienggo.
  • Ganti baterei sing wis mati.
  • Tansah baterei panggantos lan pitulungan cilik adoh saka bocah lan pets.

Apa jinis pitulung anyar sing kasedhiya?

Sanajan kerjane beda tinimbang pitulung pangrungon sing diterangake ing ndhuwur, alat-alat pendengaran implan dirancang kanggo nambah panularan getaran swara mlebu ing kuping njero. Tanduran kuping tengah (MEI) minangka piranti cilik sing dipasang ing salah sawijining balung ing kuping tengah. Tinimbang nglewati swara lelungan menyang eardrum, MEI bisa mindhah balung kasebut langsung. Kaloro teknik kasebut duwe asil net kanggo ngiyatake getaran swara mlebu ing kuping njero supaya bisa dideteksi dening individu sing rugi pendengaran sensorineural.

Pitulungan pendengaran (BAHA) sing nduwe tulang minangka piranti cilik sing nemplek ing balung ing kuping. Piranti kasebut ngirim getar swara langsung menyang kuping njero tengkorak, ngliwati kuping tengah. BAHA umume digunakake dening individu sing duwe masalah kuping tengah utawa tuli ing siji kuping. Amarga operasi dibutuhake kanggo ngetrapake salah sawijining piranti kasebut, mula akeh ahli pendengar sing nganggep manawa keuntungan kasebut bisa uga ora ngluwihi risiko kasebut.

Apa aku bisa njaluk pitulung finansial kanggo ngrungokake pendengaran?

Piranti pangrungon umume ora dijamin karo perusahaan asuransi kesehatan, sanajan ana sawetara. Kanggo bocah sing diwasa lan bocah enom sing umur 21 lan luwih ngisor, Medicaid bakal mbayar diagnosis lan perawatan mundhut pendengaran, kalebu bantuan pendengaran, ing layanan Screening Awal lan Periode, Diagnostik, lan Perawatan (EPSDT). Uga, bocah bisa ditutupi program intervensi awal negara utawa Program Asuransi Kesehatan Anak Negara.

Medicare ora nutupi pitulung kanggo wong diwasa; Nanging, evaluasi diagnostik ditutupi yen didhawuhi dening dokter kanggo mbiyantu dokter kanggo nggawe rencana perawatan. Wiwit Medicare nyatakake BAHA minangka piranti prostetik lan dudu pitulung pendengaran, Medicare bakal nutupi BAHA yen kawicaksanan jangkoan liyane ditemoni.

Sawetara organisasi nirlaba nyedhiyakake pitulung finansial kanggo alat bantu pangrungon, dene sing liya bisa mbantu nyedhiyakake alat bantu sing wis digunakake utawa dianyarake. Hubungi ing Lembaga Kliring Informasi Institut Nasional Pekak lan Kelainan Komunikasi Liyane (NIDCD) karo pitakon babagan organisasi sing nawakake pitulung finansial kanggo alat bantu dengar.

Apa riset sing lagi ditindakake babagan alat bantu dengar?

Peneliti ngupayakake cara ngetrapake strategi pangolahan sinyal anyar kanggo desain alat bantu dengar. Pangolahan sinyal minangka cara sing digunakake kanggo ngowahi gelombang swara normal dadi swara sing diperkuat sing paling cocog karo pangrungon sing isih ana kanggo pangguna alat bantu dengar. Peneliti sing dibiayai NIDCD uga nyinaoni kepiye alat bantu dengar bisa nambah sinyal pidhato kanggo nambah pangerten.

Kajaba iku, peneliti nyelidiki panggunaan teknologi sing dibantu komputer kanggo ngrancang lan ngasilake alat bantu dengar sing luwih apik. Peneliti uga ngupayakake cara kanggo nambah panularan swara lan kanggo nyuda gangguan swara, umpan balik, lan efek oklusi. Panaliten tambahan fokus ing cara paling apik kanggo milih lan cocog karo alat bantu dengar ing bocah-bocah lan klompok liyane sing kemampuan nyoba ngrungokake angel dites.

Fokus riset liyane sing janjeni yaiku nggunakake piwulang sing dipelajari saka model kewan kanggo ngrancang mikropon sing luwih apik kanggo alat bantu dengar. Para ilmuwan sing didhukung NIDCD sinau lalat cilik Ormia ochracea amarga struktur kupinge ngidini mabur bisa nemtokake sumber swara kanthi gampang. Para ilmuwan nggunakake struktur telinga lalat minangka model kanggo ngrancang mikropon arah miniatur kanggo alat bantu dengar. Mikrofon iki nguatake swara sing asale saka arah tartamtu (biasane arah sing diadhepi), nanging ora swara sing teka saka arah liyane. Mikrofon arah bakal janji banget yen bakal luwih gampang wong bisa ngrungokake pacelathon, sanajan dikepung karo swara lan swara liyane.

Ing endi bisa nggoleki informasi tambahan babagan alat bantu dengar?

NIDCD njaga a direktori organisasi sing nyedhiyakake informasi babagan proses pangrungon, keseimbangan, rasa, bau, swara, pidato, lan basa sing normal lan ora cocog.

Gunakake tembung kunci ing ngisor iki kanggo mbantu sampeyan nemokake organisasi sing bisa mangsuli pitakon lan menehi informasi babagan alat bantu dengar:

Read More:

Pilihan kanggo Piranti Pangrungon

Tabel Perbandingan Pilihan Bantuan Ngrungokake

Piranti pangrungon kasedhiya ing macem-macem gaya lan tingkat teknologi. Kanggo informasi luwih lengkap babagan bantuan pendengaran lan layanan pendengaran ing Universitas Washington, klik tautan ing ngisor iki.

Gaya Bantuan Krungu

Fitur Teknologi Bantuan Krungu

Apa sing bakal dikarepake ing Pas Bantuan Pendengaran Aku

Apa sing dikarepake saka Bantuan Pendhaftaran

Dhukungan lan Dhukungan Keuangan

Perawatan lan Pangopènan Bantuan Krungu